...egy portál az adrenalinzónához!
Gokart

Gokart pálya foglalás

Gokart

1 órás csapatverseny

2017. november 25. 10:00 - 12:30

Szereted a hosszútávú gokart versenyzést, ahol a kitartás alapfeltétel?

Hiszel az összetartó csapatmunkában, és feltétel nélkül bízol a társaidban?

Kipróbálnál egy rövidebb csapatversenyt, ahol szintén azonos feltételek vannak?

Megszületett a következő váci gokartos viadal, ami az izgalmas szabályrendszerével egyből magával fog ragadni Téged és csapattársaidat egyaránt.

 

Az 1 órás csapatverseny a legújabb versenytípusunk, amelyet a hosszabb távú "társai" ihlettek, és a csapatmunkát ötvözi a sprintversenyek hangulatával rövidebb programja során.

Miben különbözik a megszokott csapatversenyektől?

- az időmérőn két csapattársnak két különböző gokarttal kell bizonyítani (kivéve annak, aki egyedül indul)

- két különböző irányban is meg kell küzdenie egymással a csapatoknak

- a versenyre gokartot választanak a csapatok, amit csak egyszer váltanak le egy másik gépre

- a két részre tagolt versenyen minden eddiginél fontosabb a kiemelkedő taktikai érzék

 

Lássuk a részleteket!

A csapatok maximum 4 fősek lehetnek. A csapatok átlagsúlyának az időmérőn és futam végén is egyeznie kell, amit súlyozással lehet elérni. Az elérendő csapat átlagsúly a verseny előtt kerül kihirdetésre.

Az időmérőn 2 x 3 kört kell teljesíteni normál irányban, amit két csapattag egyszerre futja két különböző gokarttal, majd a leggyorsabb körüket átlagoljuk, és az így kialakult legjobb idővel rendelkező indul a pole-ból.

Az 1 órás verseny úgy áll össze, hogy két félórás versenyt futnak a csapatok versenyzői két különböző irányban, és a két félórás etapok köreit összeadjuk. Ha az összeadott körök megegyeznek, a befutási sorrendek a mérvadóak (jobb helyezések). Ha a befutási sorrendek is egyeznek két csapat esetén, az időmérő eredménye számít a végeredmény kihirdetéséhez. A csapatok átlagsúlyának a második félórás etap végére kell meglennie!

A versenyen általános endurance szabályok érvényesek, azaz mindkét etap 3. körétől számítva kék zászló érvényes mindenkire, még abban az esetben is, ha azt a bírók nem mutatják. A kék zászlós szabály figyelmen kívül hagyása büntető másodperceket von maga után, amit a kötelező kiállás alkalmával kell letölteni.

A verseny 1. fele (30 perc, fordított irány):

Állórajtból indul a verseny. Az időmérőn elért eredmények sorrendjében választanak a csapatok gokartot az első félórás etapra, ami fordított irányban fog zajlani. Lehetőség van a fél óra alatt egyszer versenyzőt valamint súlyt cserélni, ugyanis van egy kötelező kiállása minden csapatnak (cserélni nem kötelező, csak kiállni). A mezőny végéről rajtoló csapatot hívjuk ki először cserélni a 15. perc környékén, a pole-ból indulót pedig utoljára. A kötelező kiállás időtartama a bójánál való megállástól számítva 30 másodperc, kivéve ha büntető időt is hozzá kell számolni.

A verseny 2. fele (30 perc, normál irány):

Szintén állórajtból indul a verseny második fele, méghozzá az első futam befutási sorrendjében sorakoznak fel a versenyzők a rajtrácson. A második félórás etapra nem választanak a csapatok gokartokat, hanem az első félóra befutási sorendje alapján cserélnek gépeket. Az a csapat, aki megnyerte az első félórát, átül annak a csapatnak a gokartjába, amelyik az utolsó helyen végzett. Ha nincs versenyben az összes gép (9 db) és páratlan a csapatok száma, a cseréknél „középen álló” gárda egy nem futott gokartot kell választania. Teltházas verseny esetén a csapat marad abban a gokartban, amelyikkel az első fél órát teljesítette.

FONTOS! Csak 5 súlyozható gokart van, így abban az esetben, ha ennél több csapat indul, és egy adott csapatnak, amelynek nincs meg még az elérendő átlagsúlya az első félóra végén, a csere helyezéséhez legközelebbi súlyozható gépet kell kapnia.

Normál irányban fut a verseny, és ebben a félórában is van 1 kötelező kiállása minden csapatnak, ahol cserélhetnek versenyzőt és súlyt (de akár mehet tovább ugyanaz a versenyző is).

Ahogy az első félórában, a kötelező kiállás időtartama a bójánál való megállástól számítva itt is 30 másodperc, kivéve ha büntető időt is hozzá kell számolni.

A verseny időpontja, nevezési díja

A versenyen maximum 4 fő indulhat, mivel összesen négy kb 15 perces etpaból áll a csapatviadal. Természetesen ha valaki van olyan bátor és kitartó, egyedül is nekivághat a távnak.

Az 1 órás verseny időpontja: november 25. (szombat) 10 óra

Nevezési díja a csapatnak van, annak belső elosztása a társaság dolga.

Nevezési díj: 13.000 Ft / csapat (6 kör + 1 óra verseny)

Díjazás: a versenyen dobogós helyezést elérő csapatok tagjai GokartVác érmeket kapnak

 

Nevezés az 1 órás csapatversenyre

Az alábbi űrlapot kitöltve regisztrálhatsz a szombaton tartandó következő endurance futamra.

 

Nyugi, a spamet mi sem szeretjük, ezért soha nem adjuk ki adataid másnak. Mi is csak a versenyeinkről, akcióinkról való értesítésre használjuk fel címed max. havi 4 alkalommal a nyitvatartási szezon alatt, és természetesen a szabályok szerint bármikor leiratkozhatsz!