...egy portál az adrenalinzónához!
Gokart

Gokart pálya foglalás

Gokart

Olimpiai sportággá tesszük a gokartozást!

2016. augusztus 21. 19:00 - 21:00

 

Legfrissebb híreink:

Akárcsak 4 évvel ezelőtt, a 2016-os nyári olimpiai játékok és a játékokon Magyarországot képviselő sportolók tiszteletére idén is megrendezzük a Váci Gokart Olimpiát.

Ne késlekedj sokat: Legyél Te is Gokart Olimpikon Vácon!

 

 

Gokartozd át a nyarat és válj olimpikonná a váci pályán!

Mi is pontosan a Gokart Olimpia?

A Gokart Olimpia egy nyílt, amatőr gokart verseny, amelyen bárki részt vehet, aki a selejtezőben megfelel a választott kategóriájának súlykövetelményeinek, valamint a selejtezők időszakában megfelelő kvalifikációs időeredményt ér el.

A selejtezők júniustól augusztusig, tehát egész nyáron át tartanak, ami után a XXXI. nyári olimpiai játékok zárónapján, augusztus 21-én a Váci Gokart Olimpia versenynapja érkezik el.

 

A Gokart Olimpia menete:

 • Nevezz oldalunk alján a Gokart Olimpiára e-mail címeddel és neveddel
 • E-mailben megkapod azonnal Gokart Olimpikon kártyádat, amelyet mindig hozz magaddal, amikor selejtezőre jössz!
 • Később további e-mailekben tájékoztatást kapsz a Gokart Olimpiával kapcsolatos tudnivalókról
 • A Gokart Olimpikon kártyád feljogosít, hogy Te, mint nevezett versenyzőnk olcsóbban gokartozz a Gokart Olimpia ideje alatt! Amennyiben 3 x 8 perces selejtezőt futsz, 5850 helyett 5000 Ft áron körözhetsz a váci gokart pályán.
 • Gyere el akár minden hétköznap edzeni, javítani az eredményeden. Minden egyes menet után az időmérő lapon a 8 perces menet átlag idejét vesszük figyelembe. Tehát kevés egy jó kört menni. Olimpikonunknak tartós eredményt kell felmutatni! Ezt az átlagidőt regisztráljuk rendszerünkben. 
 • Amikor sikerült jobb átlagot menned, mint az előző menetben, jelezd kollégánknak, aki felviszi az eredményt a számítógépre.
 • Augusztus 19-én - PÉNTEK ESTE - kiderül, hogy ki lesz az a 8 versenyző, aki vasárnap megmérkőzhet a kedvezményes gokart olimpiai zárófutamon a váci gokartpályán. Mind a nyolc VIP versenyzőt külön e-mailben értesítjük!
 • Augusztus 21-e, vasárnap 19 óra - ZÁRÓFUTAM - kategóriánkénti DÖNTŐ - 3 kör időmérő - amelyeknek szintén az átlag ideje dönti el a rajtsorrendet és 30 kör versenyben mutathatod meg, amire végig edzettél!
 • Hogy a verseny se legyen egy "egyszerű futam" (bár a 30 kör önmagában se piskóta), a versenyzőknek két kötelező kiállást is végre kell hajtaniuk a viadal során, amelyek tetszőleges időpontokban végezhetők el a futam alatt.

 

Selejtezők időszaka: 2016.06.18. – 2016.08.19.

Versenyek időpontja: 2016.08.21. vasárnap 19 óra

 

Selejtezők lebonyolítása

Súlykategóriák:  min. 75 kg és min. 95 kg (súlyozás max. 22,5 kg)

A selejtezők nincsenek konkrét időponthoz kötve, bárki bármikor teljesíthet selejtező(ke)t az előre meghirdetett selejtező időszakon belül, illetve a gokart pálya nyitvatartási idejében (érdemes a pálya foglaltságáról előzetesen érdeklődni).

Lehetőség van mindkét kategóriába jelentkezni és selejtező(ke)t teljesíteni, viszont a minimum súlyhatárnak minden versenyző esetében meg kell lenni (max. 22,5 kg plusz súly rakható be), ellenkező esetben selejtezőként időbüntetést kap az adott versenyző.

Időbüntetés: a súlyhatár alattiak kg-onként 0,03 mp időbüntetést kapnak, amely hozzáadódik a teljesített selejtező átlagidejéhez. A Gokart Olimpia versenyének időmérőjén is ugyanez a szabály érvényes a súlyhatárt plusz súlyokkal sem elérő versenyzőkre.

A berakható plusz súlyok nem válthatóak ki időbüntetéssel, tehát a súlyhatár alattiaknak a berakott maximális plusz súlyt követően adunk időbüntetést, ha még így sem érik el a mimimum súlyhatárt.

 

Selejtező gokart: Honda 270 ccm

Selejtező menet(ek) időtartama: 8 perc

FIGYELEM! 

A 8 perces selejtezős menet(ek)ben a 270 ccm-es gokarttal futott körök átlagát vesszük alapul az időeredmény megállapításához. A gokartvac.hu honlapunk nyitó oldalán folyamatosan lehet követni az aktuális sorrendet. Kategóriánként az első 8 leggyorsabb versenyző jut be a Gokart Olimpia versenyére.

 

Versenyek lebonyolítása

Versenyek létszámai: 75 kg-os kat. 8 fő, 95 kg-os kat. 8 fő

Versenyek gokartjai: Honda 270 ccm Caroli

Versenytáv: 30 kör (+1 felvezető és levezető kör)

Időmérő: 3 kör (a körök átlagát vesszük alapul a rajtsorrend megállapításához)

 

Bokszkiállás: 2 kötelező kiállás (a versenyző dönti el, mikor áll ki)

Bokszkiállás időtartama: kiállásonként 5-10 mp közötti időtartam

Bokszkiállások menete

A bokszkiállás alkalmával a pályán külön kialakított boksz utcában meg kell állni egy lámpás készülék mellett, amelynek nyomógombjával aktiválható a lámpa időzítője. A mindenki számára ugyanannyi idő elteltével zöldre vált a készülék lámpája, ami szabad utat jelez a versenyzőnek, aki visszatérhet a pályára.

 

Nyeremények

A dobogón végző versenyzők mindkét kategóriában Gokart Olimpiai serleget nyernek.

Legyél Te az első GokartVác Olimpiai bajnok...

 • mert neved örökre összefonódik a GokartVác történelmével
 • mert Olimpiai bajnoknak lenni egy különleges verseny típusban igazi dicsőség
 • mert itt a kitartást és tartósan magas teljesítményt jutalmazzuk
 • mert megint egy új versenylehetőség, amiben azt csinálod végül is, amit nagyon szeretsz: GOKARTOZOL!
 • mert VIP Olimpikon kártyáddal olcsóbban gokartozhatsz a Gokart Olimpia ideje alatt!

Ugye, hogy jól hangzik? Ugye, hogy megéri hajtani? Regisztráld magad most Gokart Vác Olimpikonnak itt: