...egy portál az adrenalinzónához!
Gokart

Gokart pálya foglalás

Gokart

Aktuális események

2018-ban is útjára indul az egyik legsikeresebb versenytípusunk, a Dupla Futamos Verseny. Miért is olyan népszerű évek óta ez a versenyszám? A válasz nagyon egyszerű. Azért mert taktikus, izgalmas és fair. A túraautó-világbajnokság hazánkban is évek óta óriási népszerűségnek örvend, hála Michelisz Norbinak és a többi magyar versenyzőnek.

A Dupla Futamos Touring Verseny során a WTCR-hez hasonlóan egy időmérőn és két külön futamon kell bizonyítaniuk a versenyzőknek. Nálunk viszont két különböző irányban kell az indulóknak az első helyért küzdeni a versenynapon. Izgalmasan hangzik, igaz? Mivel nem a "fő futammal" kezdünk, hanem a fordított irányos meccsel, a "feszültség" tényleg az utolsó pillanatig tart. 

Azért fair játék ez a verseny, mert a két futam során minden versenyző esélyt kap arra, hogy a képességeitől függetlenül  az élen végezzen, köszönhetően a két külön rajtsorrendnek. A fenti szabályok, és az idei évre visszatérő fordított irány hihetetlenül megszínesítik a versenyprogramot, amelyen tehát a taktikai érzék is kiemelt szerepet kap, akárcsak a gyorsaság vagy fizikai erőnlét.

Fogadjunk, hogy kedvet kaptál erre a gokartos mókára? Szerintünk ez egyáltalán nem kérdés!

Olvass tovább és nézz utána a részleteknek... ;)