...egy portál az adrenalinzónához!
Gokart

Gokart pálya foglalás

Gokart

Váci 5 próba - célkeresztben a sikeres gokartos

Milyen kiemelkedő képességekre van szüksége a komplex versenyzőnek ahhoz, hogy sikeres legyen egy amatőr mezőnyben?

Mi összegyűjtöttük az 5 legfontosabb adottságot, és ezekből összeállítottunk 5 eszméletlenül érdekes, igazán egyedi versenyt.

Ha minden versenytípusban a legkiválóbbak között találod magad, páratlan sikerek várnak Rád.

Lépj be 5 nem mindennapi futam erejéig a váci küzdőtérbe, és derítsd ki, Te vagy-e a legjobb! 

 

Ahhoz, hogy egy amatőr versenyző igazán sikeres legyen, több területen is kiemelkedő erényekkel kell rendelkeznie. A váci 5 próba ennek megfelelően 5 különböző versenytípusból áll, és 5 külön időpontban kerül megrendezésre a váci gokart pályán. Részt vehetsz egy-egy futamon is, vagy álld végig mind az 5 próbát, és nézd meg, mire vagy képes ennyire különböző versenytípusokban!

 

1. próba: Technikásság

Időpont: 2017. március 25. (szombat) 17:30 óra

A kimagasló vezetéstechnikai tudás a zseniális versenyző egyik legfontosabb ismérve. A magabiztos gokartos szinte minden körülmények között képes kontroll alatt tartani járművét, és nem jön zavarba semmilyen váratlan eseménytől.  A váratlan helyzetekre adott reakciók gyorsaságán szintén kitűnően le lehet mérni a versenyző képességeit. 

Az 5 próba nyitó fordulójában egyedülálló módon felmérheted vezetéstechnikai készségeidet, és képet kapsz arról is, hol állsz ebben a tekintetben egy amatőr gokartos mezőnyben.

Olvass tovább, és tudj meg minden részletet az 1. verseny lebonyolítási rendszeréről:

1. verseny leírása - Technikásság

 

2. próba: Gyorsaság

Időpont: 2017. április 29. (szombat) 18 óra

Gyorsaság nélkül egyetlen versenyző sem lehet sikeres. A gyorsaság lehet veleszületett, lehet rengeteg szorgalommal összegyűjtött, de mindenképp a győztes versenyző repertoárjának egyik legfontosabb eleme. A gyorsaság a legtöbb esetben nem egyenlő a száguldozással, hiszen a páratlanul jó versenyzők a pálya leglassabb részein is sokkal gyorsabbak tudnak lenni ellenfeleiknél. 

Az 5 próba második felvonásában a legjobb köridők tulajdonosait keressük azonos feltételek mellett izgalmas, kieséses rendszerben:

2. verseny leírása - Gyorsaság

 

 

3. próba: Állóképesség

Időpont: 2017. május 20. (szombat) 18 óra

Ahhoz, hogy egy versenyző komoly eredményeket érhessen el, nélkülözhetetlen a kiváló fizikai kondíció. Egy gokartos esetében ez legfőbbképpen az állóképességén mérhető le. Ha nincs meg a példás kondi, hamarabb esik szét a koncentráció, több hiba csúszik be a versenyzésbe, és értékes pozíciók úszhatnak el. 

Az 5 próba legkeményebb kihívása a 3. futam, amelyen csak a legszívósabbak rúghatnak labdába:

3. verseny leírása - Állóképesség

 

 

4. próba: Stabilitás

Időpont: 2017. július 1. (szombat) 18 óra

Folyamatosan megbízható, konstans tempóra csak a klasszisok képesek. Ha a gyorsaságát nem képes stabilan fenntartani egy gokartos, hosszútávon hátrányba kerül a megbízhatóbb ellenfelekkel szemben. Azok, akik a legtöbb, egymáshoz nagyon közeli, kis különbségű köröket tudják az egész verseny alatt hozni, az átlagos versenyzőhöz képest kiemelkedően teljesítenek.

Az 5 próba 4. fordulójában felettébb stabil, állandó köridőkre lesz szükséged, hogy élen végezhess a versenyen:

4. verseny leírása - Stabilitás

 

 

5. próba: Mentális erő

Időpont: 2017. augusztus 19. (szombat) 18 óra

Ha az előző 4 próbán kitűnően vizsgáztál, de pszichésen nem bírod a nyomást, maximum rövidtávon lehetsz sikeres még egy amatőr mezőnyben is. A győztes típusú versenyzők legnagyobb százalékban a mentális felkészülésre fektetik a hangsúlyt. Egy-egy futamon számtalan inger éri az embert, és a különféle helyzeteket megfelelő koncentrációval kell tudnia kezelni egy elsőrangú versenyzőnek.

Az 5 futamból álló versenysorozat záró felvonásában talán a legérdekesebb, de egyben az egyik legmegterhelőbb kihívásnak kell megfelelniük a résztvevőknek. Légy a legjobb fejben:

5. verseny leírása - Mentális erő