...egy portál az adrenalinzónához!
Gokart

Gokart pálya foglalás

Gokart

Váci 5 Próba - Gyorsaság

A 2. próba a gyorsaságról szól. Az a versenyző nyeri meg a 2. fordulót, aki azonos körülmények között az elődöntőben és a döntőben is a legjobb átlagot tudja teljesíteni a résztvevő gokartokkal. Ahogy az 1. fordulóban, ezen a versenynapon is nagyon fontosnak tartjuk, hogy azonos körülményeket teremtsünk a résztvevő versenyzőknek, így a lebonyolítás úgy fog történni, hogy mind súlyozásban, mind  a résztvevő gokartok számában kiegyenlítjük a mezőnyt.

A versenyprogram 2 részből fog állni: egy elődöntős szakaszból, és egy döntőbeli csatározásból. A nevezési díjba minden résztvevő számára 32 perc garantált gokartozás tartozik, a döntőbe jutó versenyzők viszont a nevezési díjért összesen több mint 40 percet töltenek majd a pályán.

Az egyenlőség jegyében az eddigi pályavonalat a verseny előtt 1 héttel megváltoztattuk, és egy teljesen új nyomvonal várja, hogy az indulók a legtöbbet hozzák ki belőle. A verseny előtt természetesen mindenkinek biztosítunk lehetőséget a plusz gyakorlásra, ráadásul kedvezményes áron.

Fontos információk

A verseny időpontja: 2017.04.29. szombat 18 óra

Maximális nevezőszám: 20 fő

Garantált gokartozás: 32 perc

A nevezés módja: e-mailben az info@gokartvac.hu címen

Edzéslehetőség a verseny előtti napokon

Minden résztvevőnek kedvezményes áron, 8900 Ft-ért biztosítunk 5 x 8 perc edzéslehetőséget a versenyen használt új pályavonalunkon. Aki hétköznapokon igénybe veszi az 5 x 8 perces edzést, kiegészítő szolgáltatásként gokart tréner segíti a versenynapra való felkészülésben. 

Lebonyolítás

Súlyozás:

Mindig az adott csoport legnehezebb résztvevőjéhez súlyozzuk a versenyzőket mind az elődöntőben, mind a döntő során. Ha nincs lehetőség arra, hogy pontosan ugyanarra a súlyra hozzuk ki, törekedni kell rá, hogy minél közelebb legyenek a súlyok. Az elődöntőben a testsúlyok alapján állítjuk össze a csoportokat, így ott 2 kg-on belül kell lennnie mindenkinek. A döntőbe jutott versenyzőknél is törekedni kell arra, hogy mindenki 4 kg-on belül legyen, ez alól csak a maximum plusz súllyal (23 kg) versenyzők jelenthetnek kivételt.

Futamok időtartama:

Az elődöntőben 8 perces futamokat rendezünk. Amikor az első versenyző elhagyja a bokszot, akkor indul a 8 perc, és amikor 20 mp van hátra, akkor intjük le az első résztvevőt az adott futamban. 

Elődöntők:

A résztvevők számától függően 3 vagy 4 fős elődöntős csoportokat hozunk létre. A csoportokat elsősorban a súlyok alapján osztjuk be. Mindenki négy darab 8 perces futamot fog teljesíteni az elődöntőjében úgy, hogy ugyanazokat a gokartokat használják csoporton belül. A 4 fős csoportok 4 gokartot kapnak, és a versenyzők mindegyik gokarttal mennek egy 8 perces futamot, majd a 4 különböző gokarttal futott leggyorsabb köreiket átlagoljuk. A 3 fős csoportokban 3 gokart fog forogni a versenyzők között, és azzal a gokarttal, amelyikkel elsőként mentek, a végén még egy 8 perces futamot teljesíthetnek, így lesz meg nekik is a garantált 4 futamuk az elődöntő során. Itt is átlagoljuk a leggyorsabb köröket, de a két azonos gokarttal futott idő közül csak a gyorsabbat számítjuk be. 

Továbbjutók az elődöntőkből:

A csoportokon belül a legjobb átlagidővel rendelkező versenyzők jutnak tovább a döntőbe. Tehát minden elődöntős csoportból kizárólag 1 versenyző jut a verseny győztesét megállapító döntő csatába.

Döntő:

A döntőben is a legnehezebb versenyzőhöz igyekszünk súlyozni mindenkit. Csak a maximum plusz súlyt használó résztvevők maradhatnak el a döntőben induló legnehezebb versenyzőtől testsúlyban.

Az elődöntős csoportok számától függően 3, 4 vagy 5 gokartos vesz részt a döntőben, és ennek megfelelően 3, 4 vagy 5 gokartot kapnak a végső összevetésben. Minden versenyző mindegyik gokarttal 2 percet tölt a pályán. A 2 perc akkor indul, amikor az első résztvevő elindul a bokszból, az első leintás pedig akkor történik, amikor 20 mp van hátra. A döntőben is a leggyorsabb körök kerülnek átlagolásra, és ez alapján lesz kihirdetve a verseny végeredménye.

 

A verseny nevezési díja: 7900 Ft

A verseny díjazása: az első 3 versenyző egyedi, gravírozott Váci 5 Próbás érmeket kap