...egy portál az adrenalinzónához!
Gokart

Gokart pálya foglalás

Gokart

Váci 5 próba - Stabilitás

A Váci 5 Próba megbízhatósági versenye az előző megmérettetésekhez hasonlóan szintén óriási kihívás. A versenyzők ezen a viadalon elsősorban az idővel csatáznak, hiszen minél stabilabb, egymáshoz nagyon közeli köröket futnak, annál nagyobb az esély a győzelemre. Tehát nem klasszikus sprintversenyről lesz szó ezen az estén, ahol test-test elleni küzdelemben vívnak meg a résztvevők, hanem folyamatos körözés során konstans tempót kell találni ahhoz, hogy a dobogó legfelső fokára állhass fel.

Az azonos feltételek biztosításához 2 súlykategóriában rendezzük meg a versenyt, amelyeken 30 percen keresztül folyamatosan kell körözni a lehető legközelebbi időkért. A 30 perc alatt nagyságrendileg 60 kört tudnak teljesíteni a leggyorsabbak, de az adott kategóriában az az induló nyeri meg a versenyt, akinek a legjobb 40 köre között a legkisebb különbséggel rendelkezik.

Egy kategóriában egyszerre 8 versenyző mehet a pályán, és a folyamatos kék zászlós szabály biztosítja, hogy senki ne tartsa fel a másikat. Ezen a futamon nem a leggyorsabb kör számít majd, hanem az, hogy milyen sok azonos kört tudsz egymás után futni. 

Fontos információk

A verseny időpontja: 2017.07.01. szombat 18 óra

Kategóriák: könnyű súly (50-75 kg), nehéz súly (80-110 kg)

Maximális nevezőszám: kategóriánként 16 fő

Verseny időtartama: 30 perc

Díjazás: gravírozott GokartVác érmek

A nevezés módja: e-mailben az info@gokartvac.hu címre

Edzéslehetőség a verseny előtti napokon

Minden résztvevőnek kedvezményes áron, 8900 Ft-ért biztosítunk 5 x 8 perc edzéslehetőséget a versenyen használt legújabb, klasszikus pályavonalunkon. Aki hétköznapokon veszi igénybe az 5 x 8 perces edzést, kiegészítő szolgáltatásként gokart tréner segíti a versenynapra való felkészülésben. 

Lebonyolítás

Mindkét kategóriában egyszerre 8 versenyző lehet fent a pályán. Sorsolással döntjük el, hogy a versenyen ki melyik gokarttal fog versenyezni. A futam rajtja a bokszból történik: egyenlő távolságokat hagyva, 3 másodpercenként indítjuk a résztvevőket, akik ezután folyamatosan 30 percet töltenek a pályán a leintésig. A verseny alatt folyamatos kék zászló van érvényben, tehát a gyorsabb versenyzőt abban az esetben is el kell engedni, ha a pályabíró nem lengeti a zászlót. A futam után minden indulónak a köreit gyorsaság szerint sorba rendezzük, majd a legjobb 40 körét vesszük figyelembe. Mindenkinek a 40. köréből kivonjuk a versenyen futott leggyorsabb körét, és akinek ez a különbség a legkisebb lesz, az nyeri az adott kategóriában a versenyt. Tehát ezen a viadalon nem az számít, hogy ki milyen gyors köröket fut, hanem az, hogy a futott körök mennyire vannak közel egymáshoz.

Nevezési díj: 6000 Ft